Veel landbouwvoertuigen nog niet op kenteken verzekerd

95.000 Landbouwvoertuigen niet op kenteken verzekerd!

Check de verzekering en voorkom een boete van 400 euro! De RDW is per 1 januari 2023 begonnen met het handhaven van de verzekeringsplicht van landbouwvoertuigen. 95000 voertuigen zijn waarschijnlijk nog via een bedrijfspolis of op chassisnummer verzekerd. Dat is niet op kenteken!

Wat kan de eigenaar doen?

Eigenaren kunnen zelf via ovi.rdw.nl controleren of een voertuig op kenteken verzekerd geregistreerd staat. Neem contact op met uw verzekeraar als dat niet het geval is. Waarschuwing in het najaar. In september, oktober of november 2022 heeft elke eigenaar van een landbouwvoertuig, dat niet goed verzekerd was, een brief ontvangen van de RDW. De eigenaar werd hierin opgeroepen op kenteken te laten verzekeren om een boete te voorkomen. Ook via LTO Nederland, Cumela, Bouw Nederland en het Verbond van Verzekeraars is hiertoe opgeroepen.

Image