RETM richt internationaal inspectieplatform op.

Het register Experts & Taxateurs motorvoertuigen (RETM) heeft een nieuw platform opgericht om onafhankelijke voertuigen inspecties uit te voeren
Classic Car Research(CCR) is een nieuwe dienstverlener op het gebied van inspectie en meer van klassiekers, youngtimers en exclusieve (motor)voertuigen. Voertuigen die worden geïnspecteerd zijn auto’s, motorfietsen, bromfietsen, vrachtwagens en tractoren.
CCR voertuig inspecteurs zijn als beëdigd expert en taxateur ingeschreven in het Register Experts & Taxateurs van motorvoertuigen (RETM). CCR voorziet in een behoefte bij verkopers als (web)veilingbedrijven, gebruikers van webveilingen, internationaal (ver)kopende autobedrijven, particulieren en verzamelaars, buitenlandse aankoopbemiddelaars, erfgenamen van collecties individuele/incidentele aanbieders.
CCR is ervan overtuigd dat zij hiermee met een efficiënt en professioneel advies haar kopende en verkopende opdrachtgevers voorziet in objectief inzicht en betere in- en verkoopkansen.ONTSTAAN
CCR ontstond na een succesvolle samenwerking tussen RETM en een gerenommeerd online veilinghuis die toegevoegde waarde zag van een objectief opgesteld inspectierapport van een te veilen motorvoertuig. De ‘conversie’ (aantal verkopen per 100 aangeboden voertuigen) nam direct fors toe. Daardoor ontstond aan beide zijden de wens om deze dienstverlening verdergaand te professionaliseren en uit te breiden. CCR zag daarbij mogelijkheden deze dienstverlening breder in te zetten. Zo kan bijvoorbeeld een collectie die bij erfgenamen terechtkomt worden geïnspecteerd ter aanbieding op een veiling, wordt daarvoor een professionele fotoreportage gemaakt, kan een meest geschikte veiling worden voorgesteld én kan CCR zelfs worden ingezet om de voertuigen daar in te brengen. Een koper/eindgebruiker kan uiteindelijk op eenvoudige wijze een reeds geïnspecteerd voertuig laagdrempelig maar professioneel laten taxeren. CCR werkt eveneens in opdracht van buitenlandse geïnteresseerden in binnen Nederland aangeboden voertuigen. Vooralsnog inspecteert CCR niet buiten de landsgrenzen.

www.classiccarresearch.eu

Image